Steden en gemeenten

U bent zonder twijfel reeds geconfronteerd geweest met complexe energievraagstukken binnen uw stad of gemeente, zoals we er hieronder enkele benoemen.

  • Hoe brengen we onze organisatie tot een net-zero-toestand?
  • Hoe integreren we het best hernieuwbare energiebronnen?
  • Kunnen we niet besparen op ons verbruik?
  • Kunnen we onze verbruikers niet afstemmen op onze lokale productie van hernieuwbare energie?
  • Hoe kunnen we onze transitie duurzaam vormgeven?
  • Kunnen we niet alle data centraliseren in 1 platform?
  • Hoe krijgen we de visualisatie van al die data georganiseerd ?
  • Biedt het pakket waarin we stappen de mogelijkheid om toekomstig verder te groeien ?

Ongetwijfeld allemaal vragen die reeds door uw hoofd zoefden en waar niet direct een pasklaar geïntegreerd antwoord voor te vinden was.

Voor veel steden en gemeenten was E-lyse een tool van Fluvius waar nog enige informatie uit te halen was en waar men tot op zekere hoogte mee aan de slag kon.  Fluvius heeft besloten om het product E-lyse definitief van de markt te halen en het niet langer te ondersteunen en biedt geen vervangend product aan aan de bestaande en toekomstige klanten.

Het verdwijnen van E-lyse stelt verschillende organisaties voor een bijkomende uitdaging. Hoe gaan we al onze energiedata beheren én nuttig gebruiken? Maar goed nieuws, er is een oplossing beschikbaar. En dit zelfs vandaag al.

Graag stellen we u hier het EMS-platform Energytix.cloud voor.

Energytix.cloud werd ontwikkeld in de schoot van Lovitas (lokale energie) door Energytix BV met de steun van agentschap innoveren & ondernemen.

Energytix.cloud heeft sedert 2019 als doel om energiegemeenschappen hét platform aan te bieden om van monitoring, over simulatie en advies te komen tot actieve sturing.

We zijn vandaag 2023 en het Vlaamse energieplatform Energytix.cloud doet zijn werk. De softwareontwikkeling is van eigen bodem, de data bewaren in ons eigen redundant datacenter te Dendermonde.

 

Wat kan Energytix nu betekenen voor uw organisatie?

Voor steden en gemeenten (en bij uitbreiding alle overheid-organisaties) hebben wij de volgende specifieke aanbieding om een hoogwaardig alternatief te bieden als opvolger/vervanger van E-lyse:

Prijslijst Energytix - Steden en gemeenten

Dankzij deze aanbieding hoeft het verdwijnen van E-lyse geen impact te hebben op uw organisatie. Integendeel, u krijgt de mogelijkheid een enorme stap voorwaarts te maken.

Heel wat organisaties (gemeenten zoals Wichelen, Wetteren, Zele, Lebbeke, stad Dendermonde, Intercommunale DDS, Intercommunale IOK, POM Oost-Vlaanderen) maken reeds gebruik van Energytix.cloud en hebben vastgesteld dat de kost zichzelf terug betaalt door het identificeren van energiestromen die niet wenselijk waren of de integratie van optimalisaties die voorheen niet mogelijk waren.

Wanneer een stad of gemeente wenst, kunnen ze met Energytix.cloud ook overgaan tot het actief sturen van verbruikers. Hierdoor kunnen ze het aandeel van geproduceerde hernieuwbare energie maximaal benutten.

Indien u interesse hebt in de werking van Energytix.cloud, kunt u via deze link een offerteaanvraag opstarten. U laat de nodige gegevens achter en wij sturen u de offerte op. Bij akkoord, vragen wij u om de EAN-nummers op te laden via onze EAN-beheerderstool zodat wij de volmachten van Fluvius kunnen aanvragen. Eens de volmachten zijn goedgekeurd komt de data binnen de kortst mogelijke termijn ontvangen en kan u genieten van de mogelijkheden binnen Energytix.cloud. Het opstarten met Energytix.cloud is bijgevolg supersnel en realiseerbaar in een paar dagen.

 

Of het nu gaat binnen uw organisatie om 1 aansluitpunt of 1000 aansluitpunten maakt niet uit. De prijs blijft dezelfde.

€ 2.950,00 excl. BTW / jaar voor de basisversie
Met de basis versie krijgt u toegang tot het platform en kunt u de beschikbare modules zelf in gebruik nemen.

€ 4.950,00 excl. BTW / jaar voor de uitgebreide versie
Met de uitgebreide versie krijgt u toegang tot het platform, maar ook de ondersteuning van ons om alles optimaal te benutten. Wij ontzorgen u met de inrichting van het platfrom, de overdracht van de historische data en we bouwen samen verder aan het platfrom om uw energieprofiel te optimaliseren. Met andere woorden u krijgt ook inspraak in de verdere ontwikkeling van Energytix.cloud via de energytix steden en gemeenten gebruikersgroep (ESEGGG).

Bovenstaande tarieven zijn tarieven bij een akkoord voor samenwerking van 3 jaar. De bedragen worden jaarlijks gefactureerd. Indien u wenst kunt u ook een contract aflsuiten voor 1 jaar.  In dit geval zijn de tarieven:
€ 3.392,50/jaar excl. BTW / jaar voor de basisversie
€ 5.692,50/jaar excl. BTW / jaar voor de uitgebreide versie

Voorbeeldanalyse kwartierdata:

Op dit profiel kunt u met het verzamelen van kwartierdata detecteren dat iedere dag rond 19:00 een verbuiker aanspringt en dat deze afspringt rond 06:00 de volgende dag. Een typisch voorbeeld van sluimerverbruik bij een slecht afgestelde timer voor verwarming.

Analyse 1
Analyse 2

Voorbeeldanalyse real-time-data:

Op dit profiel kunt u met het verzamelen van secondendata detecteren dat er iedere 30 minuten een verbruiker opspringt 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Dit is typisch een compressor die onnodig op druk wordt gebracht (deze analyse is niet mogelijk met enkel kwartierdata).

Analyse 3
Analyse 4

Deze 2 voorbeelden werden vastgesteld binnen 1 organisatie. Dankzij deze detectie werd de investeringskost in Energytix.cloud per direct terugverdient.

Wij analyseren niet alleen uw profiel, maar stellen ook oplossingen voor om eventuele ongewenste verbruikers aan te pakken.

Binnen het platform is ook een uitgebreide simulatie- en adviesmodule. HIer kunt u op basis van de kwartierdata van uw energieprofiel simulaties uitvoeren met betrekking tot de integratie van PV-installaties, windturbines, batterijopslag, WKK, laadinfrastructuur en zelfs energiedelen. U krijgt een onafhankelijk rapport over wat de desbetreffende investering of aanpassing kan betekenen voor uw energieprofiel inzake duurzaamheid en financiële return on investment.

Mocht u niet 100% overtuigd zijn dat de implementatie van Energytix.cloud voor u de juiste stap is als vervanger van E-lyse, ga dan zeker in op ons aanbod voor een gratis demo. Indien u wenst, kunt u via deze link een afspraak inboeken voor de gratis demo.

Bij verdere vragen of opmerkingen, aarzel niet om ons te contacteren.

We rekenen erop u zeer binnenkort te kunnen ontmoeten binnen onze community van toekomstgerichte en tevreden vrienden.

 

Energytix - AIO